
به گزارش سراج24؛حسن عابدینی، معاون امور استانهای صداوسیما، در گفتوگو با سراج24 در آستانه انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی به شرح اهمیت این رویداد سیاسی و لزوم مشارکت مردم در آن پرداخت و گفت: مردم در جوامع مختلف بدون چون و چرا در انتخاباتهای سیاسی و اجتماعی کشور خود شرکت و با این اقدام از حکومت خود حمایت میکنند. آرایی که به صندوقها ریخته میشود، نشان میدهد که یک حاکمیت تا چه اندازه مورد حمایت مردم قرار گرفته است.
وی ادامه داد: انتخابات یک سیر سیاسی است که میتواند قدرت چانهزنی یک کشور را در سطح بینالملل افزایش دهد و همچنین در امور داخلی نیز میتواند منجر به پیشرفت و اجرای سیاستهای کلان اقتصادی، فرهنگی و سیاسی شود.
کارشناس امور ارتباطات و رسانه بیان کرد: توجه به انتخابات از سوی سیاستمداران و رسانهها جزو یکی از مهمترین پارامترهایی است که در نظامهای بینالمللی مطرح میشود. علت آن این است رهبران آینده در کشورها از درون صندوقهای رای انتخاب میشوند و انتخابات از این حیث اهمیت پیدا میکند.
وی در ادامه توضیحات خود افزود: از طرف دیگر انتخابات به همهی مردم و افرادی که به سن قانونی میرسند ارتباط پیدا میکند و آینده یک جامعه و سیاستهای راهبردی یک کشور به همین واسطه ترسیم خواهد شد. انتخابات همچنین به علت اینکه نوعی رقابت میان جریانها و اندیشههای مختلف است، اهمیت خاصی خواهد داشت.
معاون امور استانهای صداوسیما به شرح تفاوتهای انتخابات در ایران و سایر کشورهای منطقه پرداخت و توضیح داد: انتخابات در جمهوری اسلامی ایران تفاوتهایی با سایر کشورها دارد. ایران به لحاظ جغرافیایی در منطقهای قرار دارد که در آن کمتر شاهد برگزاری انتخابات به شیوه جمهوری اسلامی ایران هستیم. بسیاری از حکومتهای پیشین در ایران نیز انتخاباتی برگزاری نمیکردند و مملکت تنها توسط امیران و سلاطین و پادشاهان اداره میشد.
وی در ادامه مدعی شد: در همین منطقه ما هنوز هم کشورهایی وجود دارند که انتخابات در آنها برگزار نمیشود. در برخی کشورهای دیگر منطقه نیز با وجود اینکه انتخابات برگزار میگردد، اما همچنان برخی افراد بدون تغییر و به شکلی ثابت در راس قدرت و حکومت باقی ماندهاند.
این کارشناس همچنین یادآور شد: در برخی کشورهای دیگر نیز مشاهده شده که هنگامی که شخص یا جریانی خاص به قدرت رسیده، فورا قوانین را به نفع خود یا جریانش تغییر داده تا بر حکومت باقی بماند. در واقع از این تغییر در جهت تامین منافع شخصی یا حزبی بهره بردهاند.
این مسئول در جمعبندی اظهارات خود پیرامون تفاوتهای انتخابات در ایران و سایر کشورهای منطقه گفت: در میان همهی مواردی که به آنها اشاره شد، انتخابات در جمهوری اسلامی ایران پدیدهای منحصر به فرد است که تلاش میکند تا زمینه برای برگزاری همهپرسی میان آحاد مردم با حضور احزاب مختلف برگزار شود.
وی با اشاره به آیهای از قرآن کریم، انتخابات را یکی از ابزارهای لازم برای مقابله با دشمنان عنوان کرد و تشریح کرد: خداوند در قرآن به مسلمانان تاکید میکند که به هر چیزی که سبب افزایش قدرت شما میشود و میتواند دشمنان شما و دشمنان خدا را بترساند، مجهز و مسلح شوید. یکی از مهمترین این موضوعات همین انتخابات است و وقتی که مشارکت در انتخابات افزایش یابد، طبعا قدرت جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
معاون امور استانهای صداوسیما ضمن تاکید بر لزوم افزایش مشارکت در انتخابات، اظهار داشت: تجربه نشان داده که هر زمان اما و اگری در بحث مشارکت یا اختلافاتی بر سر موضوعاتی به وجود آمده، دشمن دست به کار شده و میزان تحریمها و فشارها علیه کشور را افزایش داده است. بنابراین انتخابات یکی از مولفههای قدرت در جمهوری اسلامی ایران به حساب میآید.
این کارشناس ارتباطات و رسانه به تبیین نگاه امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب به انتخابات پرداخت و تشریح کرد: نوع نگاه امامین انقلاب اسلامی به موضوع انتخابات بسیار مهم است. امام راحل(ره) معتقد بودند که میزان، رای مردم است. ایشان کمتر از دو ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، علیرغم اینکه همه میدانستند جمهوری اسلامی روی کار خواهد آمد، باز هم همهپرسی بزرگی را برگزار کردند تا مردم در انتخاب نوع حکومت شرکت کنند. در بسیاری از مسائل و سایر موضوعات نیز شاهد هستیم که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم، مردم در انتخابات شرکت و نظر خود را مطرح کردهاند.
وی افزود: انتخابات در دیدگاه و منظومه فکری رهبر حکیم انقلاب اسلامی از اهمیت کانونی برخوردار است. ایشان به عنوان یک مرجع تقدید فرمودهاند که اگر رایی جابهجا شود، حقالناس به گردن افراد مرتبط خواهد بود. این نشان میدهد که انتخابات تا چه اندازه برای ایشان اهمیت دارد که برای آن حکم دادهاند.
این مسئول ضمن یادآوری معایب و نقاط ضعف همهپرسیها در آمریکا، بر کمرنگ بودن نقش مردم در انتخابات این کشور تاکید کرد و گفت: در انتخابات آمریکا که مدعی بهترین سطح از آزادی و دموکراسی در جهان هستند، آرای مردم میتواند به واسطه رایهای الکترال بیتاثیر شود. به عنوان مثال در انتخابات سال ۲۰۰۰ آمریکا، الگور از آرای مردمی بیشتری نسبت به جرج بوش برخوردار بود اما به واسطه بیشتربودن آرای الکترال، در نهایت بوش به ریاست جمهوری آمریکا رسید. در سال ۲۰۱۶ نیز هیلاری کلینتون آرای مردمی بیشتری از دونالد ترامپ کسب کرد اما در نهایت ترامپ با آرای الکترال بیشتر، رئیس جمهور آمریکا شد.
این کارشناس با تکیه بر اظهارات خود، به مقایسهی انتخابات ایران با آمریکا پرداخت و اشاره کرد: انتخابات ایران با نگاه مردمسالاری دینی بسیار با انتخابات در دولت مانند آمریکا که ادعای دموکراسی دارد، متفاوت است. در این مقایسه، انتخابات در ایران یک سروگردن از انتخابات در کشورهای لیبرال دموکرات بالاتر خواهد بود.
معاون امور استانهای صداوسیما دربارهی عملکرد این سازمان در روزهای منتهی به انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی توضیح داد: صداوسیمای جمهوری اسلامی بیشترین سرمایهگذاری را برای تشویق مردم به حضور پای صندوقهای رای انجام میدهد تا انتخابات پرشور برگزار شود و مشارکت در امر مردمسالاری دینی افزایش پیدا کند. صداوسیما برنامههای مختلفی را اجرا کرد تا بستری مناسب هم برای نامزدهای انتخاباتی و تشریح برنامههایشان فراهم گردد و هم مردم با نامزدهای انتخاباتی آشنا شوند.
عابدینی در پایان ضمن تمجید از مسئولین و شخصیتها در دعوت مردم به حضور در انتخابات و افزایش مشارکت در این رویداد، اظهار داشت: مسئولان مردم را تشویق به رایدادن به نامزدهای مدنظر خود میکنند و تاکید دارند تا ایشان حضور پررنگی پای صندوقهای رای داشته باشند. مجموعه این اقدامات از سوی مسئولین و همچنین نهادها، نشان میدهد که ملت ما بسیار مهم و تاثیرگذارند که از سوی مقامات و نهادها تشویق به شرکت در انتخابات و دخیل شدن در امر مدیریت جامعه میشوند.